Övertygande som ett frälsningsmöte!

Mitt Nepal. Det är titeln på bildvisningen jag turnerar runt med. Mitt Nepal. Att kalla det föreläsning vill jag inte. Det låter för pretentiöst. Tycker jag.

Berättelser om och bilder från, brukar jag säga när jag måste titulera mina 45 minuter. Mitt Nepal.

Det är vad jag brukar få, 45 minuter. Ibland säger beställaren att de bokat in mig på 30. Men jag har lärt mig att protestera då. Säga att Nej tyvärr, det går inte. Jag vill ha ha minst 45 minuter. Anledningen är att det brukar vara väldigt stort intresse. Och många frågor. Ofta säger deltagarna själva Nej fortsätt en stund till, när jag tänker avsluta. Det är helt fantastiskt så roligt det är att vara ute på turné på detta vis!

Denna dag var en sån här bildvisningsdag. I Hälsingland. De bokade in mig för länge sedan. Eftersom en kvinna i föreningen har sett mina roliga hattar och ville att jag skulle komma till dem och visa mer. Samt berätta om Nepal. Mitt Nepal. Som sagt.

Det är ju bara två veckor sedan vi kom hem. Från Nepal. Jag har massor med nya foton och ville göra om min visning lite grand. Så det gjorde jag. Tog bort några gamla foton. Lade in lite nytt. Bland annat från de Montessoriförskolor vi besökt. Där det sägs att barnen faktiskt får leka med sina leksaker. Sen måste jag packa. Jag tar ju så lite i arvode och reseersättning mot att jag får ta med hantverk till försäljning. Samt min bok förstås.

Ajj La Vjoo.

Böcker, hattar, ryggsäckar, anteckningsblock med handgjort papper, pashminasjalar, örhängen, halsband av glas, av jakben och pärlor. Med mera. Resväskan var packad till max. För att alla ska ha något vackert att titta på.

Efter ett par timmars bilfärd var jag så framme. Dukade upp två bord med våra fina saker. Det är klart vi alltid hoppas att människor ska handla av oss. Mycket. Men det är också roligt att de njuter av att se sakerna. Man kan ju tycka föremål är vackra utan att vilja ha dem, eller hur!

Först var det musikunderhållning.

Efter det var det scenen min.

Efter 45 minuters prat, bilder och tack för mig serverades kaffe och smörgås. Gott var det vill jag lova! Man blir hungrig av att snacka.

Det var många som kom fram efteråt. För att tala om att de blev berörda. För att fråga hur jag vågat. För att fråga om barnen. För att fråga om landet. För att få en bok signerad. För att köpa en hatt. Eller ett halsband.

Otroligt skojigt tycker jag.

Varje gång jag är ute på turné kommer människor fram och berättar att de är upprörda, rörda, imponerade, inspirerade, glada, ledsna eller något annat tillfälligt tillstånd. Denna dag fick jag en kommentar jag aldrig fått förut. En man kom fram till mig, efter min bildvisning, och sa:

Du är väldigt engagerad. Och övertygande. Du är som ett frälsningsmöte.

Jag kände genast osäkerheten rusa genom kroppen och sa, lite frågande sådär, Jaha?

Han fortsatte: Jag tycker om det, det är bra.

Okey. Jaha. Jag är övertygande som ett frälsningsmöte. Ju mer jag tänker på det ju säkrare blir jag att det faktiskt är väldigt bra. Att vara som ett frälsningsmöte.

Jag funderade på det under hela tvåtimmarsresan hem och bestämde mig för att det är mycket positivt att kunna övertyga och engagera andra. Som ett frälsningsmöte. Och det är delvis därför så många vill köpa våra saker. För jag har engagerat dem. De vill hjälpa. Naturligtvis för att äga, våra smycken och väskor är vackra. Lite både ock. Tror jag.

Väl hemma var det bara att sätta mig vid dukat bord. Lyxigt.

Maken hade lagat middag. Ugnsstekt fjällröding med kokt potatis, broccoli samt gräddsås.

Så – tack alla inblandade för en härlig tisdag!!

2 Replies to “Övertygande som ett frälsningsmöte!”

  1. Tjena ! Carina-Mam
    Min fråga blir : Är inte Du hungrig jämt.

    ” Man blir hungrig av att snacka.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*