Loppis och äventyr …

 

Det var marknad i Sätra, Gävle, och vi ville vara där och sälja böcker. Och signera dem så klart. Vi passade på att ha loppmarknad eftersom vi städat förråd och ville bli av med en massa jox. Tallrikar, glas, golfgrejor, diverse fina prylar men som ingen använder och som bara står i vägen.

 

Bordsben …

 

Det regnade en del av dagen, men inte mer än att det var hanterbart. Vi hade med parasoller för att skydda våra saker (och oss själva) och bästa kompisen kom med skor och strumpor när jag efter tio minuter var genomblöt och kall i mina tunna sockor och sandaler på den blöta gräsmattan.

 

 

Tyvärr ställde det blöta och kalla vädret till det för arrangörerna. Man berättade för oss att marknaden har varit mycket välbesökt tidigare år. Nu var det tydligen många som drog sig för att gå ut.

 

Det ryms mycket i en liten bil …

 

Ingen marknad utan underhållning, eller hur?

 

Trubadur Roger Andersson, sjunger allt från Dan Andersson till Bellman och Allan Edwall

Emma Staaf sjöng några fina sånger

Självklart hade jag mina böcker med, och fick faktiskt sälja någon också

Vi sålde en hel del nepalesiskt hantverk, framför allt de vackra handgjorda halsbanden

God mat fanns det förstås, i stora lass. Här Elena som fixar läckra orientaliska spett

Goa vänner fanns några av också

Nog för jag gillar långa killar …. men måste man överdriva?

Näää, jag håller mig till maken jag …

 

Trots dåligt väder, och trots att det var dåligt med besökare tyckte vi ändå att det var en bra dag. Vi fick sälja en hel del, både loppisgrejor, hantverk och böcker. Och så hade vi så jäkla kul, träffade härliga människor, blev bjuden på kaffe och tjötade med folk.

 

Så småningom var det dags att plocka ihop alla prylar och åka hem och torka kläder. Kvällen avslutades med en riktig gomiddag hos bästa La Familia.

 

 

Mätta, belåtna och nyspelade på sällskapsspel gick vi och lade oss i lilla gäststugan. Vid halvfyra vaknade jag av att någon ryckte i dörrhandtaget. När jag gick ut för att kolla vad som stod på såg jag två främmande män gå över gräsmattan på väg till nästa hus i villaområdet. Jag ropade och frågade vad de höll på med och då satte de en jäkla fart, med följd att de välte staketet. Åh, så trött jag blir på människor som inte kan låta andras saker vara ifred. Jag slog 112 (igen … ) och pratade med polisen som skickade ut en bil för att susa genom området.

 

Det var svårt att somna om men jag lyckades så småningom. Nästa dag hade vi tänkt besöka en annan loppis i området, men det störtregnade och vi var trötta efter nattens äventyr så vi bestämde oss för att åka hem i stället.

 

Trots allt en supertrevlig helg. Tack Gävle!

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*