#Blogg100/98 Ett tvättställ på köpet …

 

Balans i tillvaron. Inte dega ihop när det inte funkar. Det finns alltid nåt alternativ. Skitjobbigt, visst. Ibland. Men gilla läget så brukar det trots allt ordna sig bättre än jag tror. Och ja, jag vet att just gilla läget toppar floskelordlistan. Men faktum är att för mig är det ett uttryck som sammanfattar just det jag inledde detta inlägg med. Att gilla läget, göra det bästa av situationen utan att elda upp mig alltför mycket.

 

Jag ska åka till Hudiksvall i dag, för att få en lektion i vissa sociala medier av en i sådana företeelser erkänt kunnig person. Människor av alla de slag söker kontakt via olika medier och ska jag nu ansluta mig till ytterligare ett vill jag se till att använda det rätt, klokt och förnuftigt. Men så var det här med tågeländet då. Kan man lita på att de går? Hm. Nej, jag tror inte det. Arg som ett bi. Men nej, förresten, kolla bussen då. Jodå! Det funkar. Visserligen får jag tillbringa fyra timmar i Hudiksvall, men att sitta där på ett skrivarfik i väntan på rätt tidpunkt kan väl vara lika trevligt som att sitta hemma på altanen med datorn, eller hur? Så får det bli. Gilla läget, inte sura över det inte.

 

Jag var trött i morse. Igen. Förmodligen är det senaste veckans yttre och inre stress som gjort sig tillkänna. Plus att jag inte kom i säng förrän halv ett i natt. Eftersom jag sov till halv elva i går. Ja, ni förstår. Vi satt ute på altanen och spelade monopol med tonåringen, käkade ost och kex och tänkte inte på vad klockan var. Men trevligt var det. När jag yrvaken klättrade ur slafen för en timme sen och skulle störta in i duschen ringde det på dörren. Ska jag öppna? Nej. Jo, det kan ju vara de förlupna böckerna som kommit till rätta. Postens tjänstemän står här utanför ångerfulla och med blommor i famn. Och femtio böcker.

 

Nej, det var rörmokaren. Han skulle byta ut vårt tvättställ.

 

NU??!!

 

Ja.

 

Hm. Om en timme ska jag åka till Hudiksvall på kurs. Jag behöver duscha, borsta tänderna samt anlägga en anständig makeup. Ok, välkommen in. Ta badrummet du, jag behöver det ändå inte.

 

Vet ni, jag har ju varit i Nepal jag. Där hade vi heller inget badrum ibland. Inte ens vatten. Det har vi här i Sundsvall. Hur mycket som helst. Så jag tog helt sonika en rostfri skål, handduk och lämpliga attiraljer med mig in i mitt nya badrum, det vill säga sovrummet. Och lagom när jag var klar och i godan ro satt mig med mitt morronkaffe var rörmokaren klar med tvättstället.

 

 

Se bara så snyggt det är. Och fort gick det. Gilla läget, hör ni, allt ordnar sig. Dessutom kan man få en cyk … jag menar tvättställ på köpet … 🙂

 

 

 

 

 

2 Replies to “#Blogg100/98 Ett tvättställ på köpet …”

  1. Tusen tack för en supertrevlig fest till att börja med!
    Sen angående bra uttryck… jag har precis hittat ett jättebra ”Det som inte har hänt, har inte hänt” Det tycker jag var hur bra som helst. Jag brukar alltid säga att jag inte ska stressa upp mig i onödan och nu har jag fått ett fiffigare uttryck. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*