Vem vet mest? Lycka till mitt hjärta!

 

 

Så – nu är vi här. I vackra Göteborg. Resan ner startade tidigt tidigt i går, före 06.00 pip.

 

Uppe i ottan minsann…

SJ SJ gamle vän…

 

Vi var tjugo minuter sen till Stockholm och vi var liiite ängsliga vi skulle missa tåget till Sveriges framsida, men det redde ut sig. Är vi födda med tur? Ja, fläckvis.

 

Vy över Katrineholm…

Welcome to Gothenburg! Eller nåt…

 

Det var för tidigt för att checka in på det trevliga hotellet SVT bokat åt oss, så vi lämnade in ryggorna och gick ut på stan i stället. Och tur var väl det. Varmt och skönt, cirka tjugo grader och soligt och fint. Ja, ja, visserligen dök det upp ett moln här och där och nån sval vind så där, men såna petitesser bryr vi oss väl inte om, eller hur?! Nej, tänkte väl det.

 

Njuter av solen i sydligare breddgrader

En goan gulaschsoppa med nybakt bröd… Mmmm…

 

Go mat har de ju i Götet. Men det visste jag redan .

 

En trevlig uteservering i solen är ett måste…

 

Gott vin också för den delen…

 

Lite vildvuxet så här på slutet av säsongen

 

En promenad genom trevliga Trädgårdsföreningen.

 

 

Nej, nu går vi tillbaka till hotellet och checkar in. Jajamensan.

 

Uppladdning på hotellrummet…

 

Maken ligger (bokstavligen….) i hårdträning…

 

Lite kvällsmat á la Göteborg. Yummmy….

 

Vi var ganska mätta efter dagens lunchsoppa, chips och choklad på rummet så vi orkade inte med någon riktig middag. Det fick bli en räkmacka på hotellet. En alltså, att dela på. Det blev över i alla fall. Stor, fin och läcker.

 

 

Morgonutsikt från vårt fönster

 

Ett toppenhotell, detta Rica. Några få meters promenad från Centralstationen, men lugnt och skönt. Och åtminstone vårt rum var rejält ljudisolerat, vi hörde knappt något från järnvägen trots att tågen gått förbi hela natten.

 

 

Nervös tävlingsdeltagare…

 

Och efter en natts (orolig) sömn var det då äntligen dags för den stora Dagen. TävlingsDagen. Maken har haft stort bestyr med vilka kläder han ska ha med. Det är nämligen väldiga restriktioner. Man bör inte ha vissa färger, får inte ha andra. Inga synliga logotyper, inte vissa mönster, och så vidare. Detta bör vara okej?

 

 

Matlusten var det si och så med denna morgon…

 

Frukosten var snabbt överspelad. Mycket mat fick han inte i sig, gohjärtat! Vi ägnade större delen av frukosthalvtimmen åt att kika runt i matsalen för att identifiera motståndarna, det vill säga de som ska krossas i dag… 🙂 Faktiskt lyckades vi pricka in de flesta visade det sig när vi gick ut till den väntande taxin, där maken för första gången fick stå öga mot öga med sina motståndare.

 

 

Mördargänget…

 

Men de var ju så trevliga så det känns lite taskigt att krossa dem. Okej, vi kör en kompromiss – du kan väl vinna så där lagom då, maken? Bara krossa dem liiite!

 

 

Lycka till min älskling!!!

 

Och där åker de iväg! Tyvärr får jag inte följa in i inspelningsstudion, så jag väntar på hotellet tills han har möjlighet att höra av sig. Nervös? Jag? Jovars, men jag vet ju vilken oerhört intelligent man jag har, han kan mycket väl vinna hela racet. Eller åka ur direkt om han har väldig otur med frågorna. Så är det för alla.

 

(Glöm inte att berätta för Rickard Olsson att du är gift med Sup-C från Gävle ba…)

 

All lycka på denna din dag mitt hjärta!!

2 Replies to “Vem vet mest? Lycka till mitt hjärta!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*