En campares dagbok – dag 1

Ekonomin var begränsad men semestersuget stort. Tälta? Varför inte … det har vi faktiskt gjort förut. Förra året campade vi i tre nätter, i fina Edsken utanför Hofors. Det var jättehärligt på alla vis, förutom att bygdens ungdomar hemsökte sjö och brygga nattetid samt att vi bodde i ett för litet tält. Ett fjälltält, visst, och för två personer, absolut, men i så fall ska de nog vara av Twiggys storlek. ”Älskling, nu behöver jag vända på mig.” ”Visst, jag ska bara dra in magen först.” …  Kommentarer överflödiga …

 

Att köpa ett nytt tält var alltså prio ett på listan *att göra innan vi åker och campar*. Vi bestämde oss för att noga genomsöka marknaden, gå in i stadens tre tältsäljande butiker och fråga, undersöka, lukta, klämma och nogsamt notera. Sedan skulle vi bestämma oss.   Jomenvisst. Vi knallade ner på Intersport och en timme senare hade Philip krängt på oss en bostad i form av tre rum utan kök, ett camparbord med fyra inbyggda stolar samt två stycken tältsängar. Allt till det facila priset av ett enda tält, eftersom butiken hade kampanjpris på det mesta. Tack Intersport!

 

Så var steg ett avklarat. Men sedan då? Vart ska vi åka? Öland, Gotland, Hofors? Varför inte till Åland? Ta Eckeröfärjan från Grisslehamn och sedan är det gångavstånd till både campingplatser och sevärdheter. Åland är inte stort. Men mycket vackert. Sagt och gjort. Vi bokade bil- och människobiljett och drog iväg. Eckerölinjen är prisvärd, bara så ni vet! Även om man ”bara” vill åka en dagstur, kostar några tior med båt och buss.

 

 

Vilket äventyr vi gett oss ut på! Bara att packa bilen var superspännande. Vad skulle vi ha med? Vad skulle vi inte ha med? Vad hade vi månne glömt?

 

 

Vädret var strålande, vårt humör likaså. När vi kom till Grisslehamn var vi tidiga så vi fick vänta en timme på båten. Inte gjorde det något, inte …

 

 

Vi kan ju roa oss själva, vi …

 

 

Så – där är den äntligen. Das boot. Yippie …   Ett par timmar senare var vi på Åland. Yippie, igen. Nu börjar äventyret, älskling! Först ska vi leta oss en camping. Vi tog den tredje vi kom till. Och vilket lyckokast! Hummelvikens camping. Enkelt, men mycket lugnt och trivsamt.

 

 

Maken tog itu med tältresningen medan jag skötte urpackning och middagsbestyr. Teamwork på hög nivå, minsann.

 

 

Har du sett en sådan där … eh … tältpinne, du vet??!

 

 

Eftersom vi lyxat till det med att köpa tältsängar struntade vi i sovsäckarna och körde med täcke och kudde i stället. Så himla skönt i stället för att ligga på liggunderlag på golvet, både hårt och råkallt om nätterna.

 

 

Och se bara så vi pyntat runt vårt tält … Av flera anledningar: av blomhumanitära skäl tog vi med så många blomster vi någonsin fick plats med i bilen så de skulle slippa stå och torka i några dagar. Och jag har ju sett hur proffsen går tillväga, minsann, de som bor på camping säsong efter säsong. Så till makens förvåning köpte jag solcellslampor och lite dekorationsjox till vårt tält. Jag menar – vi ska ju ändå bo där några dagar, klart vi ska ha lite myspys … Faktum är att vi fick kommentarer om det, av andra campare, under veckan. Någon tyckte det såg så rart ut med blommor utanför ”stugknuten”, andra att vi gjort så trevligt omkring oss. Jo, jo.

 

 

Hungrig, hungrigare, Carina.

 

 

Seså, maken. Nu är det improviserad middag. Komsi, komsi … Och efter lite käk packade vi upp och snyggade till, myste till det lite med värmeljus och kortspel och sedan var det dags att inviga tältsängarna.

 

 

Tandborstning och natti, natti. Vi ses i morgon!

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*