#Blogg100/41 Choti´s Mother eller Hot in hats

 

Den här dagen var arbetsdag. I och för sig är ingen dag här en egentlig vilodag, men denna var vikt för inköp och research. Vi skulle starta hos hatt-damen, som kallas för Choti´s Mother. Hon håller till i Boudha, i närheten av det stora varuhuset och vi tog en promenad dit.

 

Blinda spelar för brödfödan

Försäljare söker skydd mot solen

Slaktarboden

Pyttesmå blivande buddhistmunkar

 

Jag är storasyster (didi) här i Nepal till en flicka som heter Nymy, 22 år. Min bahini (lillasyster) har en släkting som kallas Choti´s Mother, och denna Mother har en liten rörelse där hon tillverkar hattar, väskor och annat av filtad ull. Jag brukar handla hem ett litet lager vid mina besök. Den här gången visade det sig att Choti´s Mother har utökat. Affärerna går tydligen så pass bra att hon hyrt en något större lokal och anställt ytterligare ett par kvinnor. Jättekul!

 

Jag, Mothern och bahini

Här tillverkar man filtkulor till grytunderlägg, filtar hattar, väskor och dekorationer

 

Min bahini är stolt över att kunna hjälpa oss, hon tolkar mellan sin släkting och sin didi, hon skriver ner ordern och hjälper till att hålla reda på allt.

 

 

Man gillar dekorationer. Stora, många och färgglada. Vi får hejda dem ibland, säga stopp, berätta att svenska kvinnor i allmänhet föredrar något mindre utsmyckningar. Att vi nog inte vill ha blommor, blad och band runt hela hatten.

 

 

Ja, vi kommer alltså hem med en massa nya fina saker: hattar, väskor, grytunderlägg, smycken, presentpåsar, sjalar, speglar etc. Allt kommer så småningom att läggas ut på vår hemsida: www.aynsley.se

Välkommen att besöka oss!

 

Hot in hats

 

En sprillans ny design ”Sunflower”. Är vi inte hotta chicks in hats så säg 😉

 

 

 

 

 

2 Replies to “#Blogg100/41 Choti´s Mother eller Hot in hats”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*