Hur man ordnar sig ett glas champagne – kall, torr och gratis!

Ja, först köper man sig en flygbiljett. Förslagsvis till London. Väl där tar man sig en redig stadspromenad. Och upptäcker en massa roliga och trevliga saker. Såklart.

Tittut!

Det finns gott om gamla, fina träd i London.

Make under träd

En egen trädgunga!

Ridande poliser i Hyde Park

Och annat. Naturligtvis.

Souvenirbodar

Diverse krimskrams….

Fedora och jag…

Och hittar man Hardrock Café MÅSTE man in och handla. Det är lag på det! Shoppinglag. Det blev inte denna fedora men väl en annan huvudbonad.

Sen dårå, strax efter att vi passerat The Ritz, ni vet där vi njöt av Afternoon teat dagen innan, då såg vi den!

Butiken! Restaurangen!

Caviar House & Prunier.

Caviar House & Prunier

Vi måste in och se hur det ser ut. Absolut! En caviarrestaurang – visst låter det flott? Mycket har jag vatt med om i mina dar, men aldrig detta. Då var det sannerligen på tiden. Det var jättefint där inne, fint och mysigt. Vi blev liksom lite sugna på att käka vår lunch på det här flotta stället.

Caviaaaar….

Efter en koll på menyn insåg vi att det skulle vi visst kunna göra, om vi äter gröt till lunch och middag hela nästa vecka. Inga problem. Vi kan variera gröten med nudlar, det är också billigt!

Seaplatter med Gravalax

Stolt logga

Och självklart drack vi champagne till godsakerna. Dock beställde vi bara in en halvflaska, det var ju trots allt bara lunchtid ännu.

Champagne – Livets Dryck!

Vår servitör var speciellt stolt över ställets Gravalax, som han tydligen ansåg vara Guds gåva till mänskligheten. Han frågade om vi var från Australien, men när vi berättade att vi kommer från Sweden började han berätta om Gravalaxen, som är fångad i Norway men rökt i Switzerland minsann. Vi beslutade oss för att inte välta mannens illusioner, utan höll god min.

Ostron – yummmy!

Och jag åt ostron för första gången i mitt liv! Som jag längtat! Och gruvat mig. Jag har hört att det är som att få en jättesnorloska i munnen. Och att den liksom bara ska glida ner i halsen. Hmmm…

Den här snorloskan var i alla fall jättestor, och definitivt inget som glider ner i en hyfsat trång passage. Jag meddelade maken detta och han berättade att man kan visst tugga på den också. Okej, jag provar.

Oj, så gott det var! Med mycket citronsaft på och en klunk champagne efteråt. Doftar det lyx kanske? Jajamensan! Vojne vojne så jag längtar till mitt livs andra ostron!

Nu VET jag att det är nån som tänker – hur var det med den där kalla gratisskumpan nu då, kom till saken människa!!

Okej, så här var det.

Medan vi åt och njöt som bäst kände jag det liksom småstack i ögonen. Tänkte inte mer på det, men känslan försvann inte, utan snarare tilltog. Så småningom berättade jag för maken att det svider faktiskt så i ögonen att jag vill bara klia mig. Han undrade vad som stod på så klart och spekulerade i allergi och allt möjligt. Jag kände att ja, det är något här i rummet jag reagerar på, för det började här.

Så farligt var det ändå inte, och vi fortsatte äta. Men efter ytterligare en stund var jag tvungen att lägga ifrån mig besticken.

(Fejkgråtbild)

Ögonen sved och tårarna rann. Då blev jag medveten om en kökskniv i närheten. Som hackade och hackade och hackade. Närmare bestämt på andra sidan bardisken som vi hade bredvid oss. Aha, kan det vara…?

Jag lyfte på häcken och gick de fem stegen dit och kikade över disken. Mycket riktigt, den unga servitören stod och hackade lök i vild förtvivlan. Mycket lök. Han var också tårögd kan jag lova.

Han tittade upp och jag kände att jag måste förklara vad jag gjorde där. Så jag skrattade och sa nåt i stil med Vad bra, då vet jag varför jag mina ögon svider och jag gråter! Det är inget fel på mig, det är bara lök!

Sedan var det liksom inte mer med det. Maken och jag fortsatte att njuta av Gravalax, King Crab legs och annat gott. Champagne inte att förglömma. Men ack vad en halvflaska slinker ner fort.

Och så förstår ni – PLÖTSLIGT HÄNDER DET!

En ängel uppenbarade sig. I form av Caviar House & Pruniers överservitris. Hon beklagade djupt lökincidenten och undrade om de fick kompensera oss med ett varsitt glas champagne.

OM de fick!?

Jag sa som det var, Att det var absolut inte nödvändigt, och det hade vi definitivt inte förväntat oss men hit med skumpan ba så ska vi nog slurpa upp den.

Ja, inte riktigt så på slutet då, men ändå.

Gratis champage – dessutom kall och torr!

Tack så himla mycket Caviar House & Prunier! (Undrar om jag promotat dem tillräckligt snart, det är väldigt långt att skriva….) Innan vi lämnade stället fick vi dessutom erbjudande om 10% rabatt på allt vi ville köpa eftersom vi lidit så. Men nej tack, nu får det vara bra med kompensationerna. Vi tänker inte frakta med oss rysk kaviar från London.

Däremot kan vi få gå på toa kanske. Jadå, den är gratis. Vi behövde inte ens utnyttja de stipulerade procenten.

Caviartoilet

Määän Guuu så flott. Och egen spolningslåda. Med tillhörande spolsnöre.

Caviartoiletspolning

Caviartoiletspolsnöre

 

Hörru maken – kissa klart nu så vi får ragla ut härifrån i vårt champagnerus nån gång. Vi ska faktiskt hem och göra oss presentabla. I kväll ska vi nämligen på Phantom of the Opera. Det blir tredje gången för mig men första för maken. Hoppas, hoppas han kommer att älska den!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Replies to “Hur man ordnar sig ett glas champagne – kall, torr och gratis!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*