Sundsvallare! Var stolta!

Stockholm var soligt och vackert när vi anlände en lördag förmiddag i maj.

Det är alltid trevligt att göra huvudstaden men just den här lördagen skulle vi besöka Sundvallssonen Jens Assurs fotoutställning ”Africa is a Great Country”.

Det var tydligen fler än vi som tyckte det var skönt ute. Drygt hälften av stadens invånare. Eller så var vi alla turister. Det spelar mindre roll.

Att ta sig till Liljevalchs är ingen konst. Vi tog båten till Djurgården och sen var det gångavstånd till utställningslokalen.

*stoltsläktingmåstetaettfotopålillgrabbensutställning*

Näää kom nu maken så går vi in och njuter av alla vackra foton från Africa.

Welcome står det. Det gäller nog även oss.

Lite eget fotomontage får man ägna sig åt??

På Liljevalchs hemsida finns mer information om den sjangdobla utställningen:
http://www.liljevalchs.se/utstallningar/jens-assur-africa-great-country/

Eller förresten – ta en tripp till huvudstan och besök den själv! Det var det definitivt värt om ni frågar oss. Jättefina foton och intressant runt-om-information.

Personligen tycker jag det är skönt att, för en gångs skull, få mötas av positiva budskap och influenser. Allt är inte bara eländes elände. Som fotokonstnären själv sa inför utställningen:

”Vi matas ständigt med bilden av hur Afrika dör. Nu vill jag visa hur Afrika lever.”

Härligt!!

Själv är jag ju ”bara” inflyttad Medelpadda, men ni ”riktiga” Sundsvallare måste ju vara väldans stolta över att den här killen kommer från er hemstad. Det skulle jag ha vatt i alla fall!

Ojdå, hur kom den här bilden med? Och NEJ, kossan är inte Assurs, inte någon av dem. Den (blå, övre) står som dekoration (?) på Jensens Böfhus, mitt emot Centralstationen. Jag trodde maken ville ta kort på MIG, men såg senare att så var inte riktigt fallet.

◊◊◊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*