Svara Inte!

 

Min telefon ringer. Mobiltelefonen förstås. Ett fast abonnemang har jag inte haft på många år. Det verkar inte vara många som har det i dag. Minns ni hur det var förr i tiden – om någon inte hade ett fast abonnemang, bara mobiltelefon, var det en indikation på att vederbörande inte hade fått teckna abonnemang hos Telia. Låg kreditvärdighet helt enkelt.

 

I dag verkar alla ha enbart mobiltelefon. Eller möjligen -er, i plural. Mobiltelefoner.

 

Det är mitt företag som äger min telefon, eftersom den är mitt mobila kontor. Den, almanackan och bärbar dator. I och med det ringer försäljare, de har antagligen förteckningar och register över alla företagsabonnemang, och terroriserar mig nästan dagligen. Återförsäljare för Telia blir jag galen på. Varför måste detta stora bolag år efter år teckna dåliga avtal med suspekta säljbolag? Företag som förmodligen tjänar så lite på affären att de med alla medel måste lura oss företagare för att överhuvudtaget göra någon krona på Teliasamarbetet. Min erfarenhet av dessa försäljare är att de – i bästa fall – är trevliga men gåpåiga. Eller – i värsta fall – envisa, påstridiga, oförskämda och rentav hotfulla. Vissa av dem är så slipade att de genast skulle kunna få anställning vid Radiotjänst i Kiruna. Man anger felaktiga avgifter och håller tyst om kostnader. När jag sedan ringer upp för att påpeka detta kan jag bli anklagad för att ljuga. Men som ni väl vet vid det här laget så tar inte en svensk Mam sån skit, nej hon ringer upp en chef som ju genast ber om ursäkt och makulerar avtalet.

 

Numer låter jag dem inte prata till punkt, försäljarna. De får på sin höjd presentera sig och sen säger jag i vänlig men bestämd ton ungefär att Tack för att du ringde men jag är inte intresserad så spill inte din tid utan ring någon annan hejdå.

 

Ibland stannar jag kvar för att höra deras reaktion. Vissa lägger på luren. Andra säger något i stil med Jaha okej tack då. Sen finns det de (de flesta, och alltid män) som vägrar att ge upp redan här, utan fortsätter sin harang med sina vanliga argument Men vet du inte att… Men kan du verkligen säga nej…Men…. Men…. Har jag inte lagt på förr så gör jag det då. Och har de sedan ringt från ett mobilnummer, vilket tack och lov är ganska vanligt nu för tiden, så sparar jag det helt enkelt i min mobil. Som Kontakt skriver jag Svara Inte!

 

Det är väldigt praktiskt, det händer då och då att de använder samma nummer för att ringa upp igen. Och jag SLIPPER svara och bli irriterad. Jag kastar bara en blick på displayen, småler och tänker – Ring på du, lilla hjärtat…

 

Jag svarar nämligen INTE!

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*