Smycken, Kulturmagasinet och Regnbågskvinnor

En del av de vackra smycken vi säljer finns nu även att tillgå på Kulturmagasinet i Sundsvall! Jätteroligt, tycker vi. Och ännu gladare kommer Regnbågskvinnorna i Tinchulee att bli, när jag berättar att deras halsband numer uppskattas av ännu fler.

 

 

Regnbågskvinnorna i Tinchulee är en organisation i en by utanför Kathmandu, huvudstad i Nepal. De tillverkar halsband, presentpåsar av gamla dagstidningar, väskor av rissäckar och annat för att försörja sig och sina barn. Under ett års tid har vi försökt att gynna och hjälpa dem genom att köpa hem deras alster, främst smycken och papperspåsar. Att tillverka ett enradigt halsband kanske inte låter så avancerat, men för en nepalesisk kvinna kan det innebär att hon först måste lära sig räkna. Allt är inte så enkelt som det låter …

 

Vi saluför Regnbågskvinnornas vackra hantverk på vår hemsida. Där finns även många andra fina varor: tovade hattar och väskor, stickade mössor, pashminasjalar och vackra ponchos. Småsaker som musmattor, rökelse, kortlekar och plånböcker. Så långt det är möjligt försöker vi handla av kvinnliga företagare, förvissa oss om att våra inköp verkligen är en hjälp till självhjälp.

www.aynsley.se

eller

klicka här för att komma till vår hemsida.

 

Vi anordnar visningar av våra varor, själva och/eller i samarbete med andra leverantörer. Är du intresserad av en egen visning, till exempel smycken? Kontakta oss! Du bjuder in dina vänner, arbetskamrater etc, jag visar spännande och vackra bilder från Nepal och berättar bland annat lite grand om kvinnligt företagande. Jag har med våra fina halsband, pashminasjalar, broderade väskor och en massa andra vackra saker som du och dina gäster kan titta, känna och klämma på. Naturligtvis finns inget köptvång. Som tack för hjälpen får du en fin gåva!

 

Vill du inte hålla till hemma hos dig så kan jag ordna lokal. Som sagt, hör av dig till mig med önskemål om dag och tid.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*