Gästblogg: Ett ljus i mörkret!

Idag är det min ”glad-dag”.

 

Solen skiner från klarblå himmel och temperaturen ligger på 23 grader.

 

Glad i hågen sätter jag mig i bilen för att åka till sporthallsbadet i Sundsvall för att simma, jag älskar den motionsformen !

 

Jag lyssnar till radion som spelar glada låtar från 60-talet och jag nynnar med.

 

Sedan berättar de om en ung barnfamilj som har öppnat en Facebook-sida ”Ett ljus i mörkret”! Pappan i familjen är arbetslös och mamman är sjukskriven med tre små barn. De vill hjälpa  andra som har det svårt, t.ex. med kläder, mat och mänsklig omtanke.Jag blev så upplyft när jag hörde att det finns så fina ungdomar som vill ställa upp för andra och inte bara tänka på sig själva trots att de själva har en ganska tuff livssituation.

 

Nåväl, det var många som genast hörde av sig och då speciellt ensamstående föräldrar, men även andra.

 

Jag fick en funderare, ska man verkligen behöva vara beroende av ideella personer eller föreningar i dagens samhälle? Ska vi behöva se tiggare på gatorna? Står det inte i grundlagen att alla ska ha mat och tak över huvudet?

 

Anlände till sporthallsbadet och där har de en jättetrevlig personal, endast ungdomar, men de jag har träffat är så tillmötesgående och hjälpsamma! Fattar inte varför det klagas så mycket på ungdomarna, då de allra flesta är så bra!

 

Simmade 1 timme och 20 minuter så jag gick därifrån lätt på foten och tyckte naturligtvis själv att jag hade varit väldigt duktig!

 

 

Jag vill avsluta detta inlägg med att ge min finaste sommarblomma till alla fina ungdomar!

Marit Abrahamsson

 

 

 

 

8 Replies to “Gästblogg: Ett ljus i mörkret!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*