#Blogg100/92 Ont i magen och oro i själen

 

 

Det är  mycket nu. Inte bara en klyscha. Nejdå. Jag vaknar tidigt tidigt på morgnarna av att tankarna slår till med full styrka. Tankar, funderingar, planering, farhågor och föralldel lite glädje också. För det är klart man ska va glad när man har det bra. Men nu är jag en gång för alla sån att jag är en orolig själ. Trots att jag har det så innerligt bra och har så mycket roligt att se fram emot kan jag inte låta bli att oroa mig, och älta.

 

Tänk om, tänk om, tänk om.

 

Främst gäller det nu den här veckans alla evenemang förstås. Tänk om tåget från Stockholm på torsdag natt är jätteförsenat, är det kanske bäst att boka av i stället? Tänk om maten vi fixat till min fest på fredag kväll inte räcker? Eller om mina gäster inte tycker om mitt käk. Tänk om alla lämnar återbud i sista stund, det kanske kommer typ tre stycken. Tänk om mina affischer och det jag beställt och betalat svindyr frakt för ändå inte hinner komma i tid. Tänk om, tänk om, tänk om.

 

Puh. Så jobbig jag är. Jag vet det.

 

Nu orkar jag inte mer, nu vänder jag på det:

Det ska bli så fantastiskt jätteskojigt att komma till Stockholm på torsdag kväll. Att få gå på ytterligare en bokrelease på ytterligare en novellsamling där jag är en av författarna. ”Insikter”. Visst låter det väl fint, säg?

 

 

Att jag sen kommer hem fram emot morgonen gör väl inte så mycket, jag får sova på tåget. Om det går. Förresten gör jag nog så att jag bokar av mina tågbiljetter och bokar Y-buss i stället. Det tar visserligen längre tid men förmodligen går det fortare ändå. Om ni förstår. Så får det bli – så blir jag av med det orosmomentet. Förresten blir det billigare också. Sådeså.

Det är klart som sjutton maten räcker. Inte lär det komma 160 gäster som i Stockholm inte. Där var vi tjugo novellister. I Sundsvall är vi en enda. Som gör så gott hon kan.

Och självklart gillar mina gäster mitt käk. Jag lagar sällan nåt o-gott, om man säger så. Bort med den oron.

 

Nej, det blir en jätterolig dag. Det kanske till och med är naturligt att vara lite stirrig och knäpp och nervös. Två boksläpp och medverkan på Litteraturscenen och fest. På en och samma dag. Säg det åt min man också, är ni snälla. Jag misstänker att han är ganska trött på mig vid det här laget.

 

Och, förresten fick jag precis just nu ett mail med leveransrapport på de affischer och trycksaker jag beställt till boksläppet.

 

Jarfalla, Sweden 03.06.2014 6:39 Destinationsskanning
Stockholm-Arlanda, Sweden 03.06.2014 6:30 Avgångsskanning
03.06.2014 5:48 Ankomstskanning
Koeln, Germany 03.06.2014 3:54 Avgångsskanning
Koeln, Germany 02.06.2014 23:35 Ankomstskanning
Eindhoven, Netherlands 02.06.2014 21:15 Avgångsskanning
02.06.2014 17:13 Ursprungsskanning
Netherlands 02.06.2014 12:07 Order behandlad: Redo för UPS

 

Visst är det fantastiskt – här kan jag se att mina grejor landade på Arlanda i morse och befinner sig nu i Järfälla för vidarebefordran till Sundsvall. De ska vara här senast i morgon, mina affischer. Med tanke på den långa resvägen kanske inte min fraktkostnad var så fasligt dyr ändå.

 

Och nu ska jag maila till min personlige bokhandlare, sen ska jag åka till stan och besöka SJ och Y-buss. Jag ska se till att fixa alla inköp i dag och kanske till och med fixa en god middag till bäste maken. Tack för att du finns, förresten.

 

Men först  – frukost.

 

PS: Medan jag skrivit dessa rader har min leveransrapport uppdaterats, mina varor är  numer Out For Delivery.

Tack Gud och Universum för internet 🙂

 

 

 

 

6 Replies to “#Blogg100/92 Ont i magen och oro i själen”

  1. Du är ju bäst, vad kan gå fel?? Å som en av gästerna, jag kommer inte för maten, utan för att träffa dig på din stora dag! Å skulle det mot förmodan vara något som är o-gott som bjuds så spelar inte det någon roll. Inte för oss iallafall! Du kan slappna av även om det är svårt förstår jag, men det kommer som du säger bli en toppendag!! Kram Lotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*