Oj, vilken fredag!

 

Oj, vilken fredag jag haft. Hela helgen!

 

Tågfrukost

 

Efter Gävlefrissabesök och två nya tåg anlände jag äntligen till Stockholm. Bästa Annica mötte mig vid ringen. Var annars? Hur många möten kan ha stämts just där genom årens lopp? Det kan man bara spekulera i.

 

Förrätt

 

Väl hemma i Gröndal blev jag bjuppad på en riktig gomiddag. Räkor till förrätt, följt av en härlig köttgryta. Så småningom avslutade vi frossandet med ost och kex. Vad vi drack? Oj, glömde jag att berätta det? Jag hade med mig en flaska skumpa, precis som jag lovade när hon skjutsade oss till Birka Paradise förra helgen efter finalen i PostkodLingo. Och så drack vi rödvin. Överraskad? Näää, tänkte väl det…

 

Vår kompis Moet…

M som i skummmmpa…

Gorgonzola och Manchego

Och ett gott rötjut till…

 

Mellan vinklunkarna spelade vi kort. Det visade sig att min gamla klassis är lika hängiven kortspelare som jag. Och tänk att jag fick lära mig något helt nytt – Canasta.

 

Canasta till middag…

… Canasta till frukost…

… och Canasta till lunch…

 

Himmel så roligt det var. Jag ser fram emot att få en saftig revansch när du styr kosan mot Öfvre Norrland bästa Annica!

 

Men jag var ju ute på fler roligheter. Några av deltagarna i de två författarkurser jag gått hade bestämt att ses IRL så att säga, i Stockholm den här lördagen. Oj, så roligt. Vi bestämde träff på Centralen, återigen The Ring. Ringen – där alla möten sker. Jag undrade innan om jag skulle känna igen dem, men tänk att det gjorde jag! Varenda en. Så skoj att se dem i verkligheten. Och höra deras röster. Inte bara författarrösten, även den fysiska.

 

Fina pinglor.. !!

 

Vi lunchade, pratade en massa och hamnade sen på en rolig thailändsk krog, med färgat kakel på toa och en massa annat blingbling.

 

Färgad mosaik och ölkapsyler

Tvättställ

Blingbling…

Ojdå, jag hamnade visst på herrarnas…

Författarkollegor

 

Och när de unga damerna gick för att äta middag med efterföljande roligheter knallade den något äldre damen hem och spelade kort.

 

Stockholmsnatt

 

Tiden går fort när man har roligt, som ni väl vet. Söndagen kom nästan helt utan förvarning, och det blev dags för mig att rulla vidare.

 

Stockholms Central

 

Jag mötte maken vid Centralen och snart satt vi på tåget mot Göteborg.

 

Hårddrillning

 

Han hade omtänksamt nog tatt med en låda TP-frågor för att träna mig inför måndagens batalj. Tiden går fort när man har roligt, som sagt, och innan hann säga ”vemvetmest” hade vi anlänt Göteborg. Hungriga som vargar var vi, tåget vi åkte med hade ingen servering. Hmmm, märkligt kan tyckas med en resa på nästan fem timmar. Tur jag bär omkring på en förpackning Dextrosol. Vi överlevde alltså.

 

Men sedan vi slängt in bagaget på det SVT-bokade rummet gav vi oss genast ut på stan, och hade turen att hitta en nyöppnad tapasrestaurang på Drottninggatan. Den fick klart godkänt!

 

Paella… mmmm…

Trevligt ställe!

 

Och vet ni – sedan var det bara att knalla hemåt igen, packa till morgondagen och hoppa i säng. För i morgon smäller det! Kvart över sju går taxin till TV-huset och Vem vet mest…

 

Välkomsthälsning

 

Nervös? Jag? Inte ett dugg!

 

”Och jag ljuger så bra…”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*