Bokmässa – så fantastiskt roligt!

Solen sken i Göteborg, värre än i Karlstad. När jag på eftermiddagen väntade på spårvagnen var det så varmt att jag tog av mig både handskar, sjal och min höstponcho. Rena medelhavsvärmen för en frusen norrlänning ju. Men nu var jag redo, för mitt första besök nånsin på min första bokmässa ever. Så spännande! Men pirrigt, det ska medges. Andra har berättat att första gången de är här känns allt så stort och man känner sig själv så liten, så liten.

 

 

När jag klev av spårvagnen vid Korsvägen måste jag erkänna att jag var smått euforisk. Äntligen skulle även jag få uppleva detta stora.

 

 

Jag hann inte mer än innanför dörrarna innan jag möttes av härligt leende.

 

 

Fina Åsa Älvebrand, vars diktsamling man gjort reklam för i tv-sofforna. De´ni! Vi har aldrig träffats förut men kände genast igen varandra från Facebook. Heja sociala medier!

Och sen var det bara att ge järnet. Jag hade inte den blekaste aning om vart jag skulle så jag bestämde mig helt sonika att benen fick styra så skulle jag hamna på exakt rätt ställe. Och det gjorde de.

 

 

Träffade härliga Anne-Marie Schjetlein som ger ut sin debutbok i oktober. Det ska bli såå spännande.

 

 

Nina Larsdotter, Litet Förlag, och Anders Nyman, Brun Media, som också har hjälpt mig med en ny, helt unik hemsida. Mer information om detta kommer, gott folk 🙂

 

 

Ordberoende Förlag, där jag ska signera #Älskanoveller på fredag mellan 12-14. Välkomna!

 

 

Harlequin har ett jättefint mässpris: 6 böcker för 100 spänn. Ett gyllene tillfälle att införskaffa lämpligt studiematerial om man har för avsikt att bli utgiven där 😉 Jag bad de som jobbade där att plocka ihop de sex böcker de ansåg att jag måste ha och det gjorde de med den äran. 🙂

Och medan jag står där och gluttar på deras sortiment är det någon som ropar mitt namn. Carina, Super-Carina. 

 

 

Det var Frida Arwen Rosensund, Mörkersdottir Förlag, som kände igen en av sina novellister. Jag är ju antagen till deras antologi Tjejigt  som kommer ut senare i höst. Om jag är stolt och glad? Jomenvisst.

 

 

Här ska byggas varumärke! Fantastiska Pia Andersson.

Och apropå varumärke så fick jag signera en Ajj La Vjoo – 90 dagar i Nepal också.

 

 

Vi håller förresten på och översätter den till engelska eftersom vi har fått förfrågan om det flera gånger. Spännande, må ni tro!

 

 

Festlig bankomat. Nån sån har vi då inte i Sundsvall inte … 😉

Ja, hela eftermiddagen träffade jag människor jag kände eller som kände igen mig. Jag kände mig inte alls som den lilla grå mus jag förberett mig på. Tvärtom, jag hade såå roligt där jag gick omkring och tittade, pratade och skapade kontakter.

Och dagens höjdpunkt – här kommer hon. Det är 1,5 år sen vi senast sågs, min gamla Bali-kompis och jag. En tvättäkta göteborgska som numer lever och verkar i USA.

 

 

Så festen kan börja 😉

 

 

Den där underbara räkmackan, som ”alla” lade ut bilder på i sociala medier i onsdagskväll och natt, medan jag själv fjantade runt på olika tåg – den fick jag nu äntligen prova.

Heaven 23, restaurangen högst upp i Gothia med den fantastiska utsikten. Räkmacka de lux med löjrom och därtill ståndsmässig dryck. Bubblande såklart. Yummmie …

 

 

Inte kan man gå hem och lägga sig en sån här kväll inte. Nej, vi fortsatte vår våldsamma fest i baren på nedervåningen.

Och vem träffade vi väl på där, om inte …

 

 

… familjen Cefa Öhrlund. Här Dag och Carina. Döttrarna Isabelle och Josephine var också med, men sorry flickor, ni är så vackra och inget av mina foton på er blev särskilt smickrande, så jag tror ni är glada över att jag inte publicerar dem … vi lär ses fler gånger under helgen.

 

 

Och Pia, som ju känner allt och alla i Göteborg, presenterade mig för Hans Josefsson, operasångaren. Oj, ni skulle bara veta hur roligt Pia och jag har haft i Göteborg i våra dar. Så mycket mat vi ätit, så mycket vin vi druckit, så många gånger vi varit ute och dansat och låtit omvärlden njuta av vårt sällskap … 🙂

Det är ju så här att allt roligt tar slut nån gång, så även den här kvällen. Jag tog spårvagnen hem till mitt fina hotell och somnade gott. I morgon är en annan, underbar dag.

#älskalivet

 

 

www.aynsley.se

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*