#Blogg100/5 Lycka förr, lycka nu…

 

 

Lycka är en definitionsfråga tror jag. Och ett överskattat begrepp. Jag har själv sökt lyckan i många år, men har nu lämnat den jakten därhän. Till nästa sökande. För vad är egentligen meningen med lycka? Min tolkning är att för att vara lycklig måste det vara ett konstant tillstånd. Möjligtvis kan man ha en slags underliggande lycka? Till alla andra känslor – sorg, ilska, smånöjd, desperation, förtvivlan, glädje, förvåning. Kan man det? Vad säger du?

 

Nej, jag har nog övergått till att tro mer på glädje i så fall. Och trygghet. Att vara trygg i sig själv, det måste vara en slags lycka. Att känna glädje likaså. Att ha förmågan att känna glädje i de små situationerna. Att se det positiva i de små och stora händelserna i stället för att leta det negativa. ”Wow, jag vann 50 spänn!” I stället för ”Typiskt, jag vann bara 50 spänn”. Du förstår hur jag menar. Att trots att livet suger just här och nu ändå kunna glädjas åt att se småfåglarna käka av talgbollarna du hängt upp. I dag slash just nu är glädje/trygghet för mig:

 

… att kunna ta mig upp från sängen själv, till och med sitta korta stunder framför datorn. Sådär lagom för att slänga ut en blogg…

… att jag har fantastiska människor i mitt liv när det totalt krisar ihop sig. TACK till Anki, Niclas och den okände unga killen på tåget häromdagen. Han som räckte ut sin hand; ”här, jag hjälper dig”, när han såg att det behövdes.

… att min man, trots att han just nu drar hela lasset själv – disk, mat, städ, tvätt, bäddning, dra upp mig, hjälpa mig, stötta mig, trösta mig, klä på mig – längtar efter att komma hem. Till mig. Varje dag. Säger han.

… att en av mina bloggar just nu ligger på fem-i-topplistan över mest lästa.

… att jag på lördag får visa mina bilder och berätta om Mitt Nepal på Internationella kvinnodagen här i Sundsvall.

… att min fantastiska ”skrivarfröken” skriver om mig i sin hemsida: Walk of Fame

… att jag nästa vecka ska få umgås med fina systerdottern i Ume några dagar, och dessutom besöka Littfesten.

… att jag nu kan ta mig upp härifrån – alldeles själv – och fixa mig en kopp kaffe. Hallelujah!

 

Vi hörs senare!!

 

#Blogg100

 

 

 

 

4 Replies to “#Blogg100/5 Lycka förr, lycka nu…”

  1. ”Du är din egen lyckas smed” fick jag lära mig som barn. Jag ska göra sånt som gör mig lycklig och skapa min egna lyckliga tillvaro. Många tror att mycket pengar är lycka men så är det inte. Visst är det bra med lite kosing, men lyckan finns i vardagen. Relationer. Naturen. Fred. Rent vatten. Semmmmmmmmmmla. Att skicka iväg en bok till tryckeriet….i morgon går den iväg 🙂

  2. Lycka är att kunna se de små tingen med stora ögon och upptäcka att varje dag är fylld med Lycka.
    För mig är Lycka idag att jag lever och att jag kan prata, efter min stroke.
    Lycka till i fortsättningen med allt..
    /Michelin-Berith

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*