Gott Nytt 2070!

I Nepal firade vi nyårsafton igår. Vi har nu inträtt i år 2070! Åtminstone i hinduvärlden. Buddhisterna är inne på år 2045. Eller nåt.

 

Vi tog oss – faktiskt – en ledig dag. Helt ledig! För att flanera, strosa, titta, lukta och insupa.

 

Jag hämtade min man på flygplatsen i förrgår. Han startade resan från Sundsvall fredag morgon och anlände Nepal ett drygt dygn senare. Det är hans första besök i landet och jag ville vi skulle ta det lite lugnt åtminstone en dag. Resten av veckan blir intensiv med besök på olika ställen, mer eller mindre upprörande sådana.

 

Trots detta mitt/vårt beslut hann vi med en hel del aktiviteter. Sovmorgon bland annat. En lång skön frukost senare var maken beredd på att bege sig ut på äventyr.

 

Först tre varv runt Boudhanath, den heliga buddhiststupan. Där man alltid går medsols och udda antal varv.

 

En av de saker maken längtat mest efter i Nepal (förutom att träffa tjejerna på barnhemmet förstås) är att åka buss. Han har läst min blogg och hört mina busshistorier. Så idag skulle han invigas i detta spektakel.

Så småningom hittade vi en buss som inte var lika fullbesatt som denna. Självklart fick vi stå, men vi skulle inte så långt heller. Det var närmast en ”provtur”. Vi begav oss till det stora (turist-)varuhuset i Boudha, där vi tittade på och provade vackra kurtas samt beundrade Black Forest Cakes.

Tänk vilken TUUUR att maken stoppat ner en liten flaska champagne i resväskan före sin avresa! Nästan det enda privata överhuvudtaget, en liten skumpa.

Den passade ju alldeles ypperligt till att öppna den här kvällen. Inte bara för att fira att han äntligen kommit till Nepal för första gången. Det var ju new years eve också! Gissa om vi njöt av nyårsmiddagen! Champagne och french fries….

Happy New Year 2070!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*